Essentiële oliën / Raindrop

Tijdens de massage van het paard maak ik in sommige gevallen gebruik van essentiële oliën. De oliën helpen bij het loslaten, aarden, verlichten van pijn, bevorderen van het herstel enz.

Omdat het gebruik van essentiële oliën niet altijd zonder risico’s is, heb ik hiervoor een cursus gevolgd. Op de cursus ben ik met het merk Young Living in aanraking gekomen, dit is een fabrikant waarbij gegarandeerd wordt dat de olie puur is. Pure oliën zijn betrouwbaar in vergelijking met synthetische oliën, omdat daar vaak het effect niet van bekend is. Dit is daarom ook de reden dat ik alleen gebruik maak van oliën van het merk Young Living.

Naast het gebruik van oliën tijdens de massage, kan het ook worden ingezet als behandeling. In de jaren 80 is de Raindrop techniek ontwikkeld door D.Gary Young. De essentiële oliën zijn door hem gecombineerd met een helende techniek, afkomstig van de Lakota indianen. De Raindrop techniek zorgt ervoor dat het lichaam in balans komt, fysiek, emotioneel en energetisch. Doordat het balans brengt in het lichaam is het breed inzetbaar zoals bij kreupelheden, stijfheid, voor een snellere genezing, om weerstand te verhogen, luchtwegproblemen, spijsverteringsproblemen, blessures enz.

Let op!

Aromatherapie is nooit een vervanging van dierenarts of andere specialist.