Behandelingen

Graag vertel ik in het kort wat een behandeling inhoudt en welke technieken er worden gebruikt. Door op éen van de massagetechnieken te drukken kunt u inzien wat de verschillende behandelingen inhouden.

Om uw paard zo goed mogelijk te helpen, wordt er bij aanvang een anamnese afgenomen. Uw paard zal op verschillende punten worden gecheckt, lichamelijk (anatomie & fysiologie), karakter, huisvesting, enz. Aan de hand daarvan wordt er gekeken welke behandeling er zal worden gestart.

De behandeling van uw paard zal tussen de 90 - 120 minuten bedragen. Dit is afhankelijk van het paard. Wanneer een paard nooit eerder is gemasseerd, zal het moeten wennen aan aanrakingen. Het volgen van de masseur is namelijk belangrijk voor de bewustwording van het paard.

Tijdens elke behandeling zal het gehele paard worden gemasseerd. Een gedeelte van een paard masseren, kan een verkeerd beeld geven. Paarden zijn er namelijk erg goed in om problemen te compenseren, waardoor overbelasting ontstaat. Een voorbeeld hiervan is dat een paard kreupel is op het linker achterbeen, terwijl het probleem echter rechts zit.

Na de behandeling verzoek ik u om gedurende 10 minuten het paard aan de hand te stappen op een harde ondergrond. Dit heeft baat bij de verwerking van afvalstoffen en helpt het paard zich weer bewust te worden van wat er met zijn lichaam is gebeurd.

Tot slot zal er met de klant worden gecommuniceerd over het verdere verloop/trainingsadvies van uw paard.

Mocht u interesse hebben in een behandeling dan vragen wij u rekening te houden met het volgende:

• Paard is schoon en droog bij aanvang van de massage
• Er is een ruimte van minimaal 3m bij 3m
• Het is rustig op stal, geen voedermoment of moment van binnen/buiten zetten
• Paard mag niet getraind zijn de dag van de behandeling

Verschillende massagebehandelingen:

Sportmassage
Mobiliseren / Stretchen
Equine Myofascial Release
Allround Equine Taping 
Essentiële oliën / Raindrop